x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Riposta Israelului. O explozie puternică s-a auzit la Beirut, un nor gros de fum acoperă orașul. Un lider important al Hezbollah a fost ucis

Riposta Israelului. O explozie puternică s-a auzit la Beirut, un nor gros de fum acoperă orașul. Un lider important al Hezbollah a fost ucis

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2024   •   17:30
Riposta Israelului. O explozie puternică s-a auzit la Beirut, un nor gros de fum acoperă orașul. Un lider important al Hezbollah a fost ucis
Sursa foto: Hepta

O explozie puternică s-a auzit vineri la Beirut. Ulterior, un nor gros de fum a acoperit capitala Libanului. Armata israeliană a anunțat că a efectuat „lovitură direcționată” ca răspuns la atacul cu zeci de rachete lansat de Hezbollah.

Locuitorii din suburbiile de sud ale Beirutului au anunțat că au auzit o explozie puternică, potrivit Reuters. Un nor gros de fum se ridică deasupra capitalei libaneze.

Armata israeliană a declarat că a efectuat o „lovitură direcționată”. Mai multe rachete au lovit o zona foarte populată cunoscută sub numele de Dahiyeh, a informat Al-Mayadeen TV din Beirut.

Sursele susține că lovitura israeliană a vizat un comandant de vârf al Hezbollah. Este vorba despre comandantul operațiunilor Hezbollah, Ibrahim Aqil. Acesta era căutat de zeci de ani de americani pentru un atac asupra unei ambasade SUA. De altfel, americanii oferă o recompensă pentru Aqil.

Se pare că Ibrahim Aqil a fost omorât în atacul de vineri, dar informația nu a fost confirmată în mod oficial de niciuna dintre părți. Până în prezent Ministerul Sănătății din Liban a anunțat că sunt trei persoane decedate și 17 rănite.

Atacul israelian apare la puțin timp după ce Hezbollah a lansat 140 de rachete către nordul Israelului.

Conflictul dintre Israel și Hezbollah s-a intensificat după ce mii de pagere și dispozitive walkie-talki folosite de membrii Hezbollah au explodat marți și miercuri, ucigând 37 de persoane și rănind mii.

(sursa: Mediafax)

×